Ağız Kokusu Tedavisi


Ağız Kokusu Tedavisi


Diş problemleri ve diğer patolojik sebeplerin tedavisi yapılmalı. Mersin Diş Hastanesi hekimlerinizle rutin kontroller gerçekleştirilmeli. Tam bir ağız muayenenizi yaptırın. Koku testleri yaptırabilirsiniz ki bu testlerle uçucu sülfür gazları ve hastalıkların boyutları da tespit edilebilir. İleri diş eti hastalıkları veya diş çürük ve oyukları tedavi edilmelidir. Diş çürüğünde veya dil altında bulunan bakteri ve sülfür ağızda koku yapabilir. 

Ağız enfeksiyonlarınız varsa Mersin DişHastanesi hekimler tarafınca yok edilmelidir. Çürük diş veya kurtarılamayacak diş varsa gerekli tedavi uygulanmalı, gömük ve sorunlu dişler çekilmelidir. Ağız hijyenine mümkün olduğunca önem gösterilmeli. Dişlerin tüm yüzeyi ve dil arkası temiz tutulmalıdır. Ağız enfeksiyonunuzu tedavi ettikten sonra bu duruma gargaralar ve diş macunları da yardımcı olabilir. 
Diş hekiminizin size tavsiye ettiği diş macununu kullanmaya özen gösterin. Ciddi bir durumunuz var ise hangi diş macununu kullanacağınızı hekiminize danışın. Ağır kuruluğuna mâni olmak için gün boyu bol bol su içmelisiniz. Diş minesini temizlemek ve tabakalardan korumak için misvak kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar