Diş teli tedavisi



Diş teli tedavisi Nasıl Yapılır

Diş teli tedavisi son zamanlarda diş sağlığı alanında en çok kulanılan tedavi şekillerindendir. Diş telleri genellikle dişleri yamuk olan kişilere takılarak dişlerinin şeklinin düzeltilmesi amaçlanır. Fakat bu diş çellerinin daha bir çok rahatsızlıkta tedavi etkisi vardır. Örneğin çenesi ileride ya da geride olan bir kişi uzman diş hekimleri tarafından diş ve çenelerine takılan bu teller sayesinde bu rahatsızlıklarında kurtulabilirler.
Diş teli tedavisi mutlaka uzman ortodondistler tarafından yani diş teli konusunda uzman olmuş diş hekimleri tarafından hastaya takılmalıdır. Diş yamukluğunun veya çene konumunun genetik sebepleri de olabilir ya da sonradan bazı oynamalar ile şekilleri bozulmuş olabilir. Örneğin süt dişlere dökülmeye başlamış bir çocuk, dişlerini gerektiiği zaman çektirmezse ve o sallanmaya başlayan dişleri ile çok sık oynarsa altta kalan sahici dişleri tam yerlerini bulamaz ve dişleri yamuk çıkmaya başlar.

Diş tedavisine ne zaman başlanılmalı

Bir çocuğun dişlerinin yamuk çıkması ve ya bir yetişkinin dişleriyle ya da çenesiyle ilgili bir problemi bir diş teli tedavisi sebebidir. Eğer ağız ve çene sağlığımız ile ilgili benzer şikayetlerimiz varsa bu tedavi uygulanabilir. Bu tür şikayetler hem bizim ağız ve diş sağlığımız için kötüdür hem de toplumsal yaşantımızda bizleri zor durumlara sokabilir. Bu bahsettiğimiz tedavi genel olarak 6 ay ile 2 yıl arasında bir sürede yapılır ve sonlanır. kesinlikle uzman diş hekimleri tarafından yapılmalıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar